כמה עולה חוות דעת רפואית נוירולוגית  לביטוח לאומי?

ערימות של מטבעות

אם אתם זקוקים לחוות דעת רפואית נוירולוגית לביטוח לאומי ורוצים לדעת כמה היא עולה – המשיכו לקרוא את המאמר.  אנשים רבים אשר נמצאים בהגשת תביעה לביטוח לאומי שואלים את עצמם- האם המסמכים הרפואיים שהם אספו הינם מספיקים? 

האם חוות דעתו של רופא מומחה בקופת חולים מספיקה או שיש צורך בחוות דעת נוספת של מומחה פרטי?

ושאלה הכי חשובה היא כמה עולה חוות דעתו של רופא נוירולוג פרטי שתסייע  להצליח לקבל את מה שמגיע להם בביטוח לאומי?

חוות דעת של נוירולוג לביטוח לאומי

רופא כותב מסמך רפואי

לפני שנענה על השאלה כמה עולה חוות דעת רפואית נוירולוגית  לביטוח לאומי בואו נבין מהי בכלל מטרה של חוות דעתו של נוירולוג לביטוח לאומי?

חוק הביטוח הלאומי קובע כי כל אדם זכאי לקבלת זכויות ופיצויים שונים בעקבות בעיה רפואית שנגרמה לו לרבות בעיה נוירולוגית .     

בעיה נוירולוגית הינה בעיה -פגיעה, נזק, או הפרעה במערכת עצבים. יכולות להיות סיבות שונות לבעיה הנוירולוגית . על כך נפרט בהמשך. לעתים הבעיה הרפואית גורמת למגבלה שמונעת מאדם לקיים אורח חיים תקין ,לעבוד ולהתפרנס.  מגבלה זו מוגדרת כנכות. ביטוח לאומי קובע את חומרת הנכות  ומאפשר קבלת פיצויים. הביטוח הלאומי מחשב את גובה הפיצויים (קצבת נכות) לפי אחוזי הנכות על פי ספר הליקויים. בחוות דעת רפואית נוירולוגית קובע המומחה את מצבו הכללי. הרופא מעריך את תפקודו ומגבלותיו של התובע ומפרט לאיזה עזרה הוא נזקק. 

בנוסף חוות הדעת נוירולוגית מפרטת את הסיבות לפגיעה ממנה סובל האדם התובע. בסופו של דבר חוות דעתו של נוירולוג מאפשרת לחברי הוועדה הרפואית של הביטוח הלאומי  לקבל תמונה מלאה ומדויקת לפני קבלת החלטה סופית לגבי גובה אחוזי נכות וגובה הפיצוי.

מאפיין נוסף חשוב של חוות דעת נוירולוגית מקצועית הינו  גיבוי במחקרים ונתונים והפניות לספרות  עדכנית בתחום הנוירולוגיה.  הדבר הופך את המסמך לבעל כוח השפעה משמעותי על החלטות הועדה.

מדוע כדאי להצטייד בחוות דעת נוירולוגית רפואית משפטית כשמגישים תביעה לביטוח לאומי?

כדי לקבל פיצויים כספיים והטבות קודם כל יש צורך שהמוסד לביטוח לאומי יכיר בנכות של האדם התובע. לצורך כך המוסד לביטוח לאומי מקיים ועדה רפואית אשר קובעת מהו מצבו הרפואי ומהו גובה של תגמולים המגיעים לאדם. חוות דעתו של רופא נוירולוג מומחה תספק לוועדה הבוחנת  דעה מקצועית נוספת. חברי הוועדה אינם חייבים לקבל את מה שקבע והמליץ הנוירולוג בחוות דעתו. אך הם חייבים להתייחס להמלצות. חוות דעת רפואית חיצונית לביטוח הלאומי לעתים קרובות תורמת רבות לאדם בקבלת פיצויים מביטוח לאומי בגובה המקסימלי.

בנוסף על פי החוק הוועדה הרפואית רשאית לדחות חומר רפואי רגיל (מקופ"ח ומבי"ח) ללא כל הסבר. לעומת זאת, אם התובע הגיש חוות דעת רפואית משפטית  והוועדה החליטה לא לקבל אותה , חברי הוועדה חייבים לנמק את זה באופן מפורט.

באיזה מקרים נדרשת בדיקת נוירולוג לביטוח לאומי?

רופא עם סטטוסקופ

נוירולוגיה זהו ענף רפואי העוסק בכל הקשור למערכת העצבים באופן כללי ולמוח וחוט השדרה בפרט. פגיעה נוירולוגית לרוב הינה בעיה כרונית אשר עלולה לגרום לנזק ארוך טווח לאדם. 

בעיות נוירולוגיות הן מחלות, תסמונות ומומים אשר מתמודדים איתם מגיל אפס ועד זיקנה ומשפיעים בהיבטים שונים בחיים. יש מקרים בהם מתמודדים עם בעיות נוירולוגיות מלידה ויש מקרים בהם אנשי מתמודדים איתן כתוצאה ממצב רפואי או זקנה.

מחלות ומצבים רפואיים נפוצים בתחום הנוירולוגיה (מערכת עצבים) בהם נדרשת חוות דעת רפואית של נוירולוג מומחה:

  •  נוון שרירים כגון ALS
  • טרשת נפוצה
  • מיאסתניה גרביס
  • תסמונת גיליאן-ברה
  • CIPD 
  • מחלת פרקינסון
  •  דיסטוניות
  • אלצהיימר
  • אפילפסיה

בנוסף יש בעיות נוירולוגיות שמופיעות כתוצאה מתאונות (תאונות דרכים, תאונות עבודה), חבלות  ,פציעות ומחלות מקצוע שגורמות לנזק עצבי המתטא ב:

  • כאב כרוני
  • ירידה או איבוד תחושה
  • הגבלה בתנועה
  • בעיות שווי משקל ועוד

למידע נוסף על מחלות והפרעות נוירולוגיות ניתן לקרוא  כאן

מהי המטרה של חוות דעת נוירולוגית ?

חוות דעת רפואית נוירולוגית מסייעת במקרים בהם אדם הסובל מנזק עצבי מעוניין בקבלת תגמולים, פיצויים וקצבת נכות מול הביטוח הלאומי ומול הביטוח הפרטי.

מטרת הבדיקה וחוות דעת נוירולוגית לביטוח לאומי היא לבצע הערכה של מידת חומרת הפגיעה הנוירולוגית . בהתאם למידת חומרתה קובעים אחוזי נכות  ואת גובה הקצבה בהתאם.

מול איזה גופים מומלץ להצטייד מראש בחוות דעת נוירולוגית?

1.מול ביטוח לאומי– במקרים של מחלה, תאונה, תאונת דרכים שגרמו לפגיעה במערכת עצבים (מוח, חוט השדרה, עצבים):

1.1. לצורך הכרה בנכות כללית והערכת אחוזי נכות. אדם שביטוח לאומי קבע לו מעל 60 אחוז- זכאי לקצבת נכות. במסגרת התהליך הועדה הרפואית של הביטוח הלאומי תבחן האם התובע זכאי לקבלת פיצויים / קצבת נכות. חוות דעת רפואית מטעם רופא מומחה מהווה גורם מכריע בעל משקל רב במסגרת שיקולים של מקבלי ההחלטות בוועדה .

1.2 לצורך קצבת שירותים מיוחדים– אדם עם נכות מוכרת שתלוי בעזרה של אדם אחר זכאיי לקצבת שירותים מיוחדים. במקרה כזה חוות דעת נוירולוגית מוכיחה את רמת המוגבלות ותלות של התובע שפנה לביטוח לאומי.

1. אובדן כושר עבודה – קצבה המזכה את אדם שאינו מסוגל לעבוד ולהתפרנס בשל הפגיעה העצבית .במקרה כזה חוות דעת נוירולוגית תעזור להציג את המגבלות של התובע ואת הקשר הסיבתי לפגיעה עצבית.

2. מול משרד התחבורה – קבלת תו נכה. חוות דעת נוירולוגית מסייעת לקבל תו נכה לאנשים אשר בשל פגיעה או נזק עצבי מתקשים להתנייד ללא רכב.

3  .מול משרד הבריאות – קצבת ניידות. אדם אשר יכולת הניידות שלו נפגעה בשל נזק /הפרעה עצבית עשוי להיות זכאי לקצבת ניידות והטבות בקבלת רכב מותאם. במקרה כזה חוות דעתו של נוירולוג עוזרת לאדם שמוכר בביטוח לאומי כנכה להעריך את רמת המוגבלות ולהמליץ על אחוזי מוגבלות בניידות.

4.מול משרד הביטחון – נכי צה"ל הסובלים מפגיעה עצבית על רקע מחלה, תאונה או פציעה זכאים לפיצויים והטבות ממשרד הביטחון. במקרים כאלה חוות דעתו של נוירולוג מומחה חיצוני יכולה לחזק ולסייע בקבלת זכויות.

5.חברות ביטוח פרטיות – במקרים של ירידה תפקודית בשל מחלה במערכת העצבים/מוח עשוי להיות אדם זכאי לביטוח סיעודי. אנשים בעלי פוליס סיעוד (גם אלה שמקבלים כבר קצבה מטעם ביטוח לאומי) בעזרת הערכה וחוות דעתו של נוירולוג ניתן לתבוע את ביטוח סיעודי.

לאיזה נוירולוג רצוי לפנות כשמתנהלים מול ביטוח לאומי?

רופא רושם בתיק רפואי

אנשים רבים העומדים לקראת ועדה של ביטוח לאומי שואלים לאיזה נוירולוג עליהם לפנות? רופא המוסמך לערוך חוות דעת רפואית לביטוח לאומי- היינו רופא עם התמחות בתחום הרלוונטי לתביעה. 

בעת בחירת המומחה ולפני שמבררים כמה עולה חוות דעת נוירולוגית חשוב לוודא כמה פרמטרים. כדאי לקחת בחשבון כי ככל שהרופא מומחה יותר בתחומו כך עולים סיכויי הזכייה בתביעה וקבלת הפיצויים.

ככל שותק אקדמי ופרקטי שהרופא הנוירולוג צבר הינו רב יותר בתחומי התמחותם כך חוות דעתו מסתמכת על הניסיון שצבר ויש לה השפעה רבה יותר על מקבלי החלטות בוועדה רפואית של ביטוח לאומי.

חשוב לפנות אל רופא המתמחה בבעיה הרפואית הספציפית .

כמובן חברי הוועדה הרפואית של ביטוח לאומי לא חייבים לקבל את חוות דעתו של הנוירולוג המומחה. 

אך אין ספק שדעתו של רופא בכיר מאוד בתחום הרפואי הרלוונטי תיבדק באופן רציני יותר. במידה שחברי הוועדה מסרבים לקבל את ההמלצות של הנוירולוג החיצוני ודוחים את התביעה הם יצטרכו לנמק את סיבת הדחיה.

לסיכום, ההמלצה היא להיעזר בחוות דעת רפואית של נוירולוג מומחה הבקיא בתחום ובבעיה הספציפית של התובע  ובתחום של חוות דעת משפטיות.

מה הבדל בין ביקור אצל נוירולוג מומחה בקופ"ח לנוירולוג מומחה פרטי לצורך חוות דעת לביטוח לאומי?

רופאה בודקת צילום

1.  סוג הרופא-מומחיות, ניסיון,ותק

הרופא שתגיע אליו דרך קופת חולים זהו רופא שעובד כעת בקופה. אין כל כך אפשרות בחירה זה לא בהכרח רופא בעל מומחיות וניסיון בתחום הרלוונטי .

לעומת זאת אם פונים לנוירולוג מומחה פרטי יש אפשרות לבחור את הרופא הטוב ביותר שהוא לא רק מומחה בתחום הרפואי הספציפי אלא גם בעל ניסיון בהערכת נכות וכתיבת חוות דעת משפטיות לצורך מימוש זכויות

2. משך הביקור אצל הרופא

5-7 דקות זה הזמן המוקדש לכל מטופל בקופת חולים(10-15 דקות במקרה הטוב).גם אצל נוירולוג מומחה. לעומת זאת\ משך הביקוראצל רופא נוירולוג מומחה פרטי הינו חצי שעה שעה בהתאם לסוג המקרה,ולעתים אף שעה וחצי(כשזה כולל בדיקות ספציפיות כגון EMG)

3. משך המתנה לתור אצל הרופא

המתנה לרופא נוירולוג במסגרת קופת חולים עלולה להמשך שבועות וחודשים. כשמדובר בהכנות לועדה רפואית של ביטוח לאומי לא תמיד ניתן להמתין. כשמדד הזמן הוא קריטי מומלץ להעזר בחוות דעתו של נוירולוג פרטי אשר זמינותו גבוה בהרבה. זמן הוא משאב יקר כשמדובר בהתנהלות מול גופים חיצוניים.

4. תוכן חוות דעת רפואית

הביקור אצל  רופא נוירולוג בקופת חולים מתמקד בעיקר באבחון  וקביעת תכנית טיפול. אין התייחסות בביקור זה להערכת נכות בעקבות הפגיעה/מחלה, ו/או קשר סיבתי בין תלונות /בעיות המטופל  לאירוע מסוים (כגון תאונת עבודה, תאונה דרכים). לעומת זאת חוות דעתו של  נוירולוג מומחה פרטי לא תתמקד באבחון וטיפול אלא בהוכחת קיום פגיעה/בעיה מסוימת, הערכת חומרת הפגיעה והערכת דרגת נכות. בנוסף היא תכלול הוכחת קשר סיבתי  בין אירוע (פגיעה, תאונה) לבין הנכות.

המשיכו לקרוא כאן על מידע חשוב שכדאי לכם לברר לפני שאתם פונים לנוירולוג לצורך קבלת חוות דעת לביטוח לאומי.

מה הבדל בין חוות דעת נוירולוגית להערכת נכות לביטוח לאומי לבין חוות דעת רפואית משפטית?

פטיש השופט

ההבדל הוא בשתי פסקאות בסוף חוות הדעת. 

בחוות דעת לצורך הערכת נכות נוירולוג כותב המלצה לאחוזי נכות לפי סעיפים של ספר הליקויים של ביטוח לאומי. 

לעומת זאת בחוות דעת משפטית הרופא הנוירולוג מצהיר כי חוות דעת זו ניתנת במקום עדות בבית המשפט. חוות דעת כזו מעניקה המון שקט וביטחון לתובע מתייצב מול לוועדה רפואית של ביטוח לאומי. הסיבה היא מאוד פשוטה. החוק מאפשר לחברי הועדה לדחות את חוות דעת הראשונה ללא כל הסבר. לעומת זאת הרבה יותר קשה לדחות את חוות דעת משפטית. הם יצטרכו לתת הסבר מנומק ומפורט לסירוב. 

מה מהמחיר של חוות דעת רפואית נוירולוגית משפטית לביטוח לאומי?

המחיר עבור חוות דעת נוירולוגית משפטית לביטוח לאומי הינו גבוה יחסית. חוות דעת מקצועית הנכתבת על ידי נוירולוג מומחה, עשויה לעלות אלפי שקלים. 

מחירה של חוות הדעת כולל את פגישת התובע עם הרופא (אשר עשויה להמשך כשעה), את סקירת החומר הרפואי בתיק. 

בנוסף המחיר כולל  את הזמן הרב שאותו צריך הרופא להשקיע בקריאת מחקרים עדכניים ,בעיון בספרות מקצועית וכתיבת דו”ח ארוך ומנומק אשר כולל דיון , מסקנות והמלצות לביטוח לאומי.

מאחר שהרופא המומחה וחוות הדעת שהוא נותן משמשים כעדות מטעם האדם התובע את ביטוח לאומי ,במרבית המקרים פנייה לנוירולוג מומחה  הינה במימון פרטי על ידי התובע (עלות בגובה של אלפי שקלים).

יחד עם זאת חשוב לדעת כי ישנם ביטוחים מסוימים ואף קופות חולים מסוימות אשר מספקים סיוע מסוים במימון חוות הדעת (חלק היחסי עבור ייעוץ).

מבחינת המחיר יש 2 סוגים של חוות דעת רפואית לביטוח לאומי: המחיר הממוצע לחוות דעת נוירולוגית משפטית לביטוח לאומי נע בין 4800-6500 ₪ כולל מע"מ. בתחומים מסוימים עלות חוות הדעת היא אף יותר מזה ויכולה להגיע ל10000 ₪ ואפילו יותר. עלות של סוג השני של חוות דעת נוירולוגית הינו מכתב הערכת נכות . עלותו היא הרבה יותר נמוכה ונעה בין 1200 ל3000שח כולל מע"מ. עלות חוות דעת נוירולוגית לביטוח לאומי תלויה בגורמים שונים. כגון מורכבות המקרה והתחום הרפואי שבו היא נדרשת, דרגה וניסיון של הרופא הנוירולוג הכותב את חוות הדעת.

כמה עולה לא להצטייד בחוות דעת רפואית נוירולוגית לביטוח לאומי?

שעון ומטבעות כסף

כשאנחנו מתכוננים לוועדה רפואית של ביטוח לאומי עלינו להחליט האם להסתפק במסמכים רפואיים שניתן לקבל במסגרת קופת חולים או בית חולים או לפנות לקבלת חוות דעת נוספת של נוירולוג מומחה באופן פרטי.ההבדל בין שתי האופציות יכול להיות די משמעותי ולפעמים "לעלות" ביוקר.

במידה ונבחר לא להצטייד בחוות דעת רפואית נוירולוגית לביטוח לאומי זה עלול לעלות ב:

1.ביזבוז זמן- המתנה לרופא מומחה פנוי במסגרת קופת חולים או בית חולים. זה יכול לקחת לא מעט זמן ואנו עלולים להסתכן באיחור  מבחינת מועד הועדה.

2.לחץ ומתח נפשי- חוות דעת נוירולוגית חזקה מעניקה שקט ובטחון במהלך הועדה מכיוון שהיא מספקת גיבוי ותמיכה לטענות התובע. הגעה לוועדה ללא חוות דעת רפואית עלולה להגביר תחושה של חוסר בטחון ולחץ.

3. כסף- כשמגיעים לוועדה ללא חוות דעת נוירולוגית משפטי יש סיכוי רב שחברי הועדה ידחו את את התביעה או יקבעו אחוזי נכות נמוכים. משמעות הדבר נמדד באלפי שקלים בחודש.

2 אנשים ממלאים מסמכים רפואיים

לסיכום:

למרות העלות הגבוה לחוות דעת רפואית נוירולוגית השפעה רבה על איכות חייו של התובע . מכיוון שברוב המקרים היא תסייע להכריע באם הוא זכאי לפיצויים כספיים ו/או אחוזי נכות מביטוח לאומי.

חוות הדעת משמשת כהמלצה מגורם מוסמך בתחום הנוירולוגיה, המעידה כי תפקוד האדם בתחומי חייו השונים נפגע במידה רבה בעקבות הנזק/פציעה/מחלה במערכת העצבים. חוות הדעת זו ממליצה לביטוח לאומי לסייע לאדם בכך שיאפשר לו להיעזר בקצבה או הטבות בהתאם מצבו של האדם.

כתיבת חוות דעת רפואית נוירולוגית לביטוח לאומי במסגרת שירותי רפואה בתחום הנוירולוגי – NEUROLOGICAL REVIEWS

חוות דעת הנכתבת על ידי צוות הרופאים הנוירולוגים שלנו ומוגשת לוועדה רפואית של הביטוח הלאומי או לבית המשפט, תאפשר לאדם התובע להציג את מצבו ואת טענותיו בצורה הטובה, המקצועית, והאמינה ביותר. 

מכיוון שהצוות הכותב חוות הדעת הינו צוות בכיר ומנוסה ביותר קיים סיכוי גבוה כי הועדה הרפואית של ביטוח לאומי תייחס הערכה רבה לחוות הדעת ותתחשב בה בהחלטתה.

לקבלת הפרטים נוספים אנא חייגו 0528120273.

או פנו אלינו באמצעות הטופס.

למאמרים נוספים בנושא:

משרדי ביטוח לאומי

תביעת נכות ביטוח לאומי

במאמר זה אספנו עבורכם טיפים איך להתכונן לוועדה רפואית במסגרת תביעת נכות ביטוח לאומי. מה מומלץ לעשות ומה מומלץ לא לעשות על מנת לקבל הערכת אחוזי נכות מקסימלית.

קרא עוד